Прес-центр18 вересня 2019, 15:09

З 9 вересня по 15 вересня 2019 року проходив візит посадовців Луганської та Донецької областей до Грузії, зокрема, і співробітників Кремінської райдержадміністрації.

Перші зустрічі відбулись в місті Тбілісі з Державним Агентством закупівель, міжнародною організацією "Transparency International", Міністерством фінансів Грузії та Радою муніципалітету Тбілісі. Учасники мали можливість ознайомитись з кращими практиками закупівель за бюджетні кошти муніципалітетами міст Телаві та Сігнагі.
Правила та процедури публічних закупівель в Грузії дещо відрізняються від українських. Цікавим є досвід реєстрів постачальників, які активно використовують грузинські колеги. Є так звані "білі" та "темні" реєстри постачальників. Це закріплено на рівні законодавства країни. Якщо постачальник чи виконавець робіт потрапив у “темний список", йому протягом року заборонено брати участь у тендерах за державні кошти. Це дозволяє уникнути зриву поставок продукції, чи порушення виконання термінів виконання договорів на роботи, капітальних ремонтів, зокрема.
Пан Георг Ткемаладзе, голова міської ради міста Тбілісі акцентувала увагу на прозорості бюджету міста, на активному залученні городян до обговорень питань соціально-економічного розвитку, публічності. Прозорість рішень актуальна і для міст Сходу України.
12 вересня делегацію запросили на офіційний прийом, який організувало Посольство України в Грузії з приводу святкування Дня незалежності України. В урочистостях брали участь понад 300 осіб.
Під час візиту української делегації до муніципалітету Телаві, мер міста пан Шота Нареквішвілі висловив зацікавленість у встановленні партнерства з муніципалітетами та адміністраціями зі Східної України.