Прес-центр26 травня 2020, 10:05

З початку 2020 року на території Кремінського району сталося 133 пожежі, з яких 81 випадок горіння сухої рослинності

З початку 2020 року на території Кремінського району сталося 133 пожежі, з яких 81 випадок горіння сухої рослинності

Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають значного збитку державі та, в першу чергу, навколишньому середовищу, можуть спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісові насадження.

У більшості випадків пожежі у природних екосистемах виникають внаслідок людської недбалості та неуважності. Особливо збільшується кількість подібних загорянь у весняно-літній період.

З початку 2020 року на території Кремінського району сталося 133 пожежі, з яких 81 випадок горіння сухої рослинності, що значно перевищує показники за аналогічний період минулого  року, а саме за п’ять місяців 2019 року сталося 59 пожеж, з яких 34 випадки горіння сухої рослинності.  

Шановні громадяни! Не провокуйте пожежі в екосистемах, дотримуйтесь нескладних правил безпечного поводження з вогнем.

Спалюючи залишки тогорічної сухої рослинності з присадибних ділянок, пасовищ та прибережних територій річок  і озер,  створюють загрозу виникнення пожеж та розповсюдження їх на значні площі.

Якщо ви помітили загорання на відкритих територіях, в лісах, негайно телефонуйте за номером «101». Пам’ятайте, що пожежу легше попередити ніж загасити.

 

За  інформацією Кремінського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України у Луганській області