Прес-центр14 червня 2018, 07:06

Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці

Російська агресія проти України, що триває вже чотири роки, стала серйозним викликом для нашої держави. Війна забрала тисячі життів, змусила залишити рідну домівку сотні тисяч осіб, підірвала й без того слабку економіку, зруйнувала господарський комплекс цілого регіону. Збройні конфлікти, які відбуваються на певній території, серйозно загострюють проблеми, пов’язані з порушенням прав людини. Не є винятком і проблема торгівлі людьми. Торговці «живим товаром» користуються атмосферою хаосу та беззаконня, а також непростим становищем мирних жителів, які стикаються із злиднями та насильством - йдеться про випадки торгівлі людьми, жертвами якої стають внутрішньо переміщені особи.

Внутрішньо переміщені особи для торгівлі людьми є найбільш вразливою групою населення. Уже неодноразово фіксувалися випадки, коли переселені з Донбасу особи ставали жертвами експлуатації, зокрема трудової. Пояснення цього факту просте – частина внутрішньо переміщених осіб перебуває у скрутному матеріальному становищі і їм доводиться погоджуватись на сумнівні пропозиції щодо працевлаштування, аби вижити в чужих для них містах. Чимало з них зважуються на неофіційне працевлаштування за кордоном. Відтак нерідко вони стають жертвами торговців людьми.

Для проведення  просвітницької роботи районним центром зайнятості спільно з представниками суб’єктів,  які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в червні місяці заплановано проведення заходу«Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці»з безробітними громадянами, в тому числі  з внутрішньо переміщеними особами.

 
За інформацією відділу з питань праці управління соціального захисту населення