Прес-центр20 лютого 2018, 14:02

«Зима, що нас змінила» - у Кремінній пройшов урочистий захід до Дня Героїв Небесної Сотні.

Трагічні події на майдані Незалежності під час Революції гідності увійшли у новітню історію України як символ всенародного спротиву злочинній владі. Цих злочинів було скоєно чимало — це й так звані Харківські угоди, зневажання української мови та принципів демократії, свідоме нищення Збройних Сил, зрив євроінтеграційних процесів тощо.
Зрив підписання євроінтеграційної угоди та побиття студентів виявилися не єдиними, а, можливо, і не головними причинами соціального напруження в суспільстві. Чимало громадян були невдоволені через зростаючу політичну корупцію та цинічне нехтування інтересами Українського народу.
Через декілька днів після силового розгону протестувальників на Майдан вийшли вже тисячі українців, вимагаючи покарання спецпризначенців. Проте керівництво держави їх не почуло. Більше того, до столиці почали стягувати військовослужбовців внутрішніх військ, сотні одиниць військової техніки, намагаючись залякати мітингувальників. Але злочинна влада прорахувалася.
Головна вулиця столиці Хрещатик, вулиці інших міст України заповнили сотні тисяч людей. Щоправда, тепер вони вимагали не лише асоціації з ЄС, а й висували політичні вимоги, зокрема й щодо відставки злочинного уряду. 
Згідно Указу Президента, 20 лютого Україна вшановує Героїв Небесної Сотні. 
На громадську акцію – вшанування Героїв Небесної Сотні, що пройшла сьогодні у місті Кремінна, зібрались керівники району та міста, містяни, громадськість, учнівська і студентська молодь, представники 58 – ї бригади ЗСУ. 
Проникливі і доречні до цього скорботного дня слова промовили голова РДА Наталя Чехута, голова районної ради Володимир Прокопенко, настоятель парафії Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ отець Онуфрій Репецький, бійці 58 – ї бригади, які були учасниками подій на Майдані, - Василь Музика і Микола Самойленко. 
«Кремінщина, на якій ми вкотре перебуваємо з представницькою місією, є своєрідним форпостом патріотизму, який тут, на Сході, вперше за часів незалежності знаходиться на піку свого розвитку», - відзначив Василь Музика. 
Під час заходу присутні згадали події того часу, вшанували загиблих хвилиною мовчання, послухали духовні настанови отця Онуфрія та помолились за мир в Україні.